Ingredients
VollerKoren | 50% | 20 kg |
Volkorenmeel | 50% | 20 kg |
Koningsgist® | 2% | 0,8 kg |
Water | Ca. 67% | 26,8 l |
AB Stuifarme bloem (deco) | ||
Werkwijze
-
1. Kneden
Voor een goede wateropname gedurende 6 à 8 minuten in de eerste versnelling kneden, vervolgens afkneden tot een goed ontwikkeld deeg
-
2. Deegtemperatuur
Ca. 27˚C
-
3. Afwegen
Ca. 600 gram
-
4. Bolrijs
Ca. 30 minuten
-
5. Vormen
Opmaken in de gewenste broodvorm, bij voorkeur
vloerbrood. Stand opmaker als volkorenbrood -
6. Narijs
Ca. 70 minuten bij 32˚C (80% RV) Na 60 minuten decoreren!
-
7. Decoreren
Na 60 minuten narijs decoreren met VollerKoren-logo m.b.v. het speciale VollerKoren-sjabloon. Gebruik hiervoor AB Stuifarme bloem of roggebloem
-
8. Bakken
Ca. 35 à 45 minuten bij 220 à 230˚C met iets stoom