Ingredients

VollerKoren 50% 20 kg
Volkorenmeel 50% 20 kg
Koningsgist® 2% 0,8 kg
Water Ca. 67% 26,8 l
AB Stuifarme bloem (deco)    
     

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Voor een goede wateropname gedurende 6 à 8 minuten in de eerste versnelling kneden, vervolgens afkneden tot een goed ontwikkeld deeg

  • 2. Deegtemperatuur

    Ca. 27˚C

  • 3. Afwegen

    Ca. 600 gram

  • 4. Bolrijs

    Ca. 30 minuten

  • 5. Vormen

    Opmaken in de gewenste broodvorm, bij voorkeur
    vloerbrood. Stand opmaker als volkorenbrood

  • 6. Narijs

    Ca. 70 minuten bij 32˚C (80% RV) Na 60 minuten decoreren!

  • 7. Decoreren

    Na 60 minuten narijs decoreren met VollerKoren-logo m.b.v. het speciale VollerKoren-sjabloon. Gebruik hiervoor AB Stuifarme bloem of roggebloem

  • 8. Bakken

    Ca. 35 à 45 minuten bij 220 à 230˚C met iets stoom