Ingredients
Deeg | |
Bloem | 100% |
Koningsgist® | 3% |
Zout | 1,9% |
20% | |
Water |
Ca. 53% |
Vulling | |
Vinero roompoeder | 400g |
Water | 1 l |
Amarena kersen* | 400g |
Topping | |
Witte chocolade |
*spoel de kersen niet af, een beetje siroop komt de smaak ten goede.
Werkwijze
-
1. Mengen
Giet water in een bekken met daarop de Vinero gele roompoeder en de amarena kersen. Klop dit alles tot een gladde room.
-
2. Vulling
Spuit de Amarena room op de plak met voldoende ruimte ertussen. Rol het tweede deeg uit op 2,2 mm en rol dit over de eerste plak uit. Steek met een ronde steker (Ø 8 cm) het deeg uit, waar de vulling is opgespoten.
-
3. Narijs
Laat de bollen +/- 75 minuten bij 32°C (85%RV) narijzen.
-
4. Bakken
Bak +/- 9 minuten op 240°C met een aflopende temperatuur. Laat de broodjes afkoelen.
-
5. Decoreren
Als de broodjes afgekoeld zijn, haal de broodjes door de kersendip en afspritzen met witte chocolade strepen.