Ingredients
Scoop Spelt | 100% | 3 kg |
Koningsgist® | 2,5% | 75 kg |
Magere yoghurt | 25% | 0,75 l |
Water (+1% eventueel) | 29% | 8,7 l |
Vulling | ||
Cranberry's | 20% | 600 g |
Rozijnen | 20% | 600 g |
Werkwijze
-
1. Kneden
Kneed van de ingrediënten een goed ontwikkeld deeg
-
2. Mengen
Meng de vulling erbij
-
3. Afwegen
Deegstukken afwegen en oppunten
-
4. Puntrijs
35 minuten
-
5. Opbollen
Deegstukken opbollen en in de roggebloem drukken
-
6. Bolrijs
90 minuten, met sluiting naar beneden op bakkerijtemperatuur en in mandjes
-
7. Bakken
Met veel stoom, met sluiting naar boven (door de mandjes te draaien) in een oven met aflopende temperatuur