Ingredients

Scoop Spelt 100% 3 kg
Koningsgist® 2,5% 75 kg
Magere yoghurt 25% 0,75 l
Water (+1% eventueel) 29% 8,7 l
     
Vulling    
Cranberry's 20% 600 g
Rozijnen 20% 600 g

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Kneed van de ingrediënten een goed ontwikkeld deeg

  • 2. Mengen

    Meng de vulling erbij

  • 3. Afwegen

    Deegstukken afwegen en oppunten

  • 4. Puntrijs

    35 minuten

  • 5. Opbollen

    Deegstukken opbollen en in de roggebloem drukken

  • 6. Bolrijs

    90 minuten, met sluiting naar beneden op bakkerijtemperatuur en in mandjes

  • 7. Bakken

    Met veel stoom, met sluiting naar boven (door de mandjes te draaien) in een oven met aflopende temperatuur