Ingredients

Tarwebloem 100% 10 kg
Exsensa Lux Butter 15% 1,5 kg
Koningsgist® 6% 0,6 kg
Zout 1,7% 0,17 kg
Water Ca. 50% Ca. 5 l
Eventueel extra toevoegen:    
Boter 5% 0,5 kg
Suiker 4% 0,4 kg

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Van de grondstoffen een soepel afgekneed deeg draaien.

  • 2. Deegtemperatuur

    Ca. 27˚C

  • 3. Afwegen

    Ca. 1500 gram voor 30 stuks

  • 4. Bolrijs

    Ca. 10 minuten

  • 5. Vormen

    Verdelen met verdeler/opboller.
    De deegstukken 10 minuten laten loskomen alvorens te vormen.

  • 6. Decoreren

    Bestrijken met ei.

  • 7. Narijs

    Ca. 60 minuten bij 34˚C (85% RV)

  • 8. Bakken

    Ca. 8 minuten bij 250˚C