Ingredients
Tarwebloem | 100% | 10 kg |
Exsensa Lux Butter | 15% | 1,5 kg |
Koningsgist® | 6% | 0,6 kg |
Zout | 1,7% | 0,17 kg |
Water | Ca. 50% | Ca. 5 l |
Eventueel extra toevoegen: | ||
Boter | 5% | 0,5 kg |
Suiker | 4% | 0,4 kg |
Werkwijze
-
1. Kneden
Van de grondstoffen een soepel afgekneed deeg draaien.
-
2. Deegtemperatuur
Ca. 27˚C
-
3. Afwegen
Ca. 1500 gram voor 30 stuks
-
4. Bolrijs
Ca. 10 minuten
-
5. Vormen
Verdelen met verdeler/opboller.
De deegstukken 10 minuten laten loskomen alvorens te vormen. -
6. Decoreren
Bestrijken met ei.
-
7. Narijs
Ca. 60 minuten bij 34˚C (85% RV)
-
8. Bakken
Ca. 8 minuten bij 250˚C