Ingredients

Bloem 100% 10 kg
Unipan Vienno 3% 0,3 kg
Koningsgist® 7,5% 0,75 kg
Zout 1,7% 0,17 kg
Koud water Ca. 50% 5 l
Suiker 8% 0,8 kg
Margarine 6% 0,6 kg
of    
Toermargarine/ boter 58% 5,8 kg

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Van de grondstoffen (met uitzondering van de toermargarine) een goed afgekneed en soepel deeg draaien

  • 2. Verwerking

    Toermargarine invouwen. 2 toeren van 4 geven (tussen de verschillende toeren het deeg 10 minuten in de koelkast leggen)

  • 3. Vormen

    Deeg uitrollen op gewenste dikte en croissants vormen

  • 4. Narijs

    Ca. 60 minuten bij 34˚C (85% RV)

  • 5. Bakken

    Ca. 15 minuten bij 220 ˚C met stoom