Ingredients
Bloem | 100% | 10 kg |
Unipan Vienno | 3% | 0,3 kg |
Koningsgist® | 7,5% | 0,75 kg |
Zout | 1,7% | 0,17 kg |
Koud water | Ca. 50% | 5 l |
Suiker | 8% | 0,8 kg |
Margarine | 6% | 0,6 kg |
of | ||
Toermargarine/ boter | 58% | 5,8 kg |
Werkwijze
-
1. Kneden
Van de grondstoffen (met uitzondering van de toermargarine) een goed afgekneed en soepel deeg draaien
-
2. Verwerking
Toermargarine invouwen. 2 toeren van 4 geven (tussen de verschillende toeren het deeg 10 minuten in de koelkast leggen)
-
3. Vormen
Deeg uitrollen op gewenste dikte en croissants vormen
-
4. Narijs
Ca. 60 minuten bij 34˚C (85% RV)
-
5. Bakken
Ca. 15 minuten bij 220 ˚C met stoom