Ingredients
groter volume |
compacter volume |
|
Glutenfree Multigrains | 1.000 g | 1.000 g |
Verse gist* | 40 g | 20 g |
Water | 780 g | 780 g |
Plantaardige olie (raap) | 100 g | 100 g |
*Om een goede en gelijkmatige opname van de gist in het deeg te verzekeren, dient de gist opgelost te worden in water vooraleer deze toe te voegen in de kneder.
Werkwijze
-
1. Kneden
- Meng de Glutenfree Multigrains mix met water en opgeloste gist 1 minuut in 1ste versnelling.
- 3,5 min kneden in 2de versnelling.
- Voeg langzaam de olie toe en meng 3,5 min in 1ste versnelling. De olie moet goed opgenomen zijn in het deeg.
-
2. Deegtemperatuur
Ca. 27˚C
-
3. Afwegen
Ca. 500 gram
-
4. Rijzen
Circa 65 minuten op 30 °C
-
5. Bakken
Circa 50 min op 200 - 210 °C
-
6. Bewaren
Voor een bewaring langer dan 3 dagen van het brood, kunt u 2 g natriumacetaat per 1 kg mix toevoegen.
-
7. Bakken
Ca. 45 minuten bij 220 - 230˚C