Ingredients
Bloem 11.5- 680 | 100% | 10 kg |
Water | 50% | 5 l |
Exsensa Lux Butter | 15% | 1,5 kg |
Koningsgist® | 5% | 0,5 kg |
Bakkerszout | 2% | 0,2 kg |
Boter | 5% | 0,5 kg |
Suiker | 5% | 0,5 kg |
Werkwijze
-
1. Kneden
Van alle ingrediënten een soepel deeg kneden
(3 min. in eerste versnelling, 6 min. in tweede). -
2. Deegtemperatuur
Ca. 26˚C
-
3. Afwegen
Ca. 2100 gram.
-
4. Vormen
Verdelen met opbolmachine en 5 bolletjes in klein
bakblik leggen. -
5. Narijs
bij 32˚C (85% RV) laten rijzen tot ca 1 cm boven het bakblik.
-
6. Koelen ( via overnachting - voor nog meer smaak )
Deeg afgedekt in de koeling plaatsen bij 0-4˚C
gedurende 15-24 uur. -
7. Verwerken ( via overnachting )
Deeg uit de koeling halen en een uurtje laten bekomen
in de bakkerij. Verder verwerken zoals in Directe
Werkwijze. -
8. Decoreren
Instrijken met ei en inknippen naar wens.
-
9. Bakken
Ca. 30 min. bij 200°C, geen stoom.