Ingredients
dag 1 | dag 2 | |
Bruin meel | 2,8 kg | 6kg |
Gebroken tarwe | 1,2 kg | - |
Water | 4,5 kg | 2,5 kg |
Koningsgist® | 0.,4 kg | 0,16 kg |
Bakkerszout | - | 0,17 kg |
Unipan Pasan | - | 0,7 kg |
Werkwijze
-
1. Poolish
Ingrediënten van dag 1 mengen.
-
2. Deegtemperatuur
Gedurende 20 uur bij 15°C afgedekt laten staan.
-
3. Kneden
Op dag 2 alle ingrediënten toevoegen aan poolish en kneden tot een soepel deeg (3 min. in eerste versnelling, 5 à 6 min. in tweede versnelling).
-
4. Kuiprijs
Ca. 30 minuten
-
5. Afwegen
Opmaken in de gewenste broodvorm.
-
6. Bolrijs
Ca. 30 minuten
-
7. Narijs
Ca. 45-60 minuten bij 34˚C (85% RV).
-
8. Bakken
240°C-230°C, daarna temperatuur laten dalen tot 220°C-200°C en afbakken gedurende ca. 32-37 minuten, afhankelijk van de grootte.