Ingredients

  dag 1 dag 2
Bruin meel 2,8 kg 6kg
Gebroken tarwe 1,2 kg -
Water 4,5 kg 2,5 kg
Koningsgist® 0.,4 kg 0,16 kg
Bakkerszout - 0,17 kg
Unipan Pasan - 0,7 kg

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Poolish

    Ingrediënten van dag 1 mengen.

  • 2. Deegtemperatuur

    Gedurende 20 uur bij 15°C afgedekt laten staan.

  • 3. Kneden

    Op dag 2 alle ingrediënten toevoegen aan poolish en kneden tot een soepel deeg (3 min. in eerste versnelling, 5 à 6 min. in tweede versnelling).

  • 4. Kuiprijs

    Ca. 30 minuten

  • 5. Afwegen

    Opmaken in de gewenste broodvorm.

  • 6. Bolrijs

    Ca. 30 minuten

  • 7. Narijs

    Ca. 45-60 minuten bij 34˚C (85% RV).

  • 8. Bakken

    240°C-230°C, daarna temperatuur laten dalen tot 220°C-200°C en afbakken gedurende                        ca. 32-37 minuten, afhankelijk van de grootte.